All Day Travel - Agentie de turism

All Day Travel - Agentie de turism
Noi vă arătăm lumea, dumneavoastră alegeți să o cunoașteți!

Asigurari

Program de lucru
ALL DAY TRAVEL

Luni - Vineri 10.00 - 18.00
Sambata INCHIS
Duminica INCHIS

Bilete tren


Trenuri europene cu plecare din Romania

 

 

 

Numar tren  

 

Denumire 5 Statie Plecare         
Statie Sosire                 
6817 - Baia Mare Debrecen
364 Ady Endre Cluj Napoca Budapest
360 Bucuresti Bucuresti Nord Beograd
382 Bulgaria Expres Bucuresti Nord Moskva
383 Bulgaria Express Bucuresti Nord Sofia
406 Corona Brasov Budapest
IC78 Cris Timisoara Nord Budapest
346 Dacia Bucuresti Nord Wien Westbahnhof
366 Harghita Brasov Budapest
463 Istanbul Bucuresti Nord Istanbul( Sirkeci )
472 Ister Bucuresti Nord Budapest
376 Mures Targu Mures Budapest
374 Pannonia Bucuresti Nord Muenchen Hbf
374 Panonia Bucuresti Nord Budapest
402 Prietenia Bucuresti Nord Chisinau
463 Sofia Bucuresti Nord Sofia
463 Thessaloniki Bucuresti Nord Thessaloniki
IC74 Traianus Timisoara Nord Budapest
372 Transilvania Sibiu Budapest

Calatoria cu trenul

REZERVARI
Atunci cand faceti aranjamentele pentru o calatorie cu trenul veti observa o diferenta majora fata de alte mijloace de transport. Aceasta este constructia tarifara in care pretul biletului este separat de cel al rezervarii de loc sau la vagoanele de dormit.
Rezervarea pentru loc pe scaun este cea mai simpla si in mod evident cea mai ieftina. Acest tip de rezervare este indicat pentru calatoriile pe timp de zi si recomandata pentru distante mai scurte.

Rezervarea la vagoanele de dormit. Vagoanele de dormit sunt compuse din compartimente tip dormitor care contin de la 1 la 6 paturi si facilitati reduse de spalat (in general au un mic lavoar). Toaletele sunt localizate la unul sau la ambele capete ale vagonului in functie de tipul acestuia.

Vagoanele de dormit clasa 1-a: Aceste vagoane au compartimente ce contin 1 sau 2 paturi. Compartimentele cu 1 pat sunt denumite generic "cabine single" si sunt cele mai scumpe, oferind in schimb intimitate si spatiu mai mare. Compartimentele cu 2 paturi sunt denumite in mod obisnuit "cabine clasa 1-a" si sunt identificate de cele mai multe ori cu codul T2. Un lucru esential de stiut este faptul ca la aceste cabine, rezervarile se fac in functie de sexul calatorului, nefiind admise persoane de sex diferit in aceeasi cabina cu exceptia cuplurilor casatorite.
Aceasta regula are insa si exceptii. In Rusia dar si in cele mai multe tari ex-sovietice, rezervarile se fac in ordinea solicitarilor netinindu-se cont de criteriul mai sus-mentionat, astfel ca de multe ori o femeie poate calatori in aceeasi cabina cu un barbat.
Un alt amanunt interesant este ca in multe vagoane de dormit exista si cabine cu usa de corespondenta intre ele, acestea fiind folosite si destinate in special familiilor.

Vagoanele de dormit clasa a 2-a: Vagoanele de clasa a 2-a au compartimente cu 3 paturi si sunt identificate in majoritatea mersurilor de tren cu codul T3. Rezervarile pentru aceste vagoane respecta criteriul sexului calatorilor astfel ca intr-o cabina T3 nu pot calatori decit persoane de acelasi sex.

Vagoanele de dormit tip cuseta: Aceste vagoane au in compunere compartimente cu 4 sau 6 paturi si sunt identificate cu codurile C4 si C6. Diferenta majora fata de vagoanele de dormit clasa 1-a si a 2-a o reprezinta exceptia de la regula calatorilor de acelasi sex. La aceste vagoane, rezervarile se fac in functie de ordinea solicitarilor. Deasemenea rezervarile la acest tip de vagon se fac numai pentru biletele de calatorie clasa a 2-a insa unele tari solicita pentru rezervarile la cabinele C4 bilet clasa 1-a.


SUPLIMENTE In multe tari Europene circula trenuri rapide si/sau cu un confort ridicat fata de trenurile obisnuite. Pentru calatoria cu aceste trenuri, pe linga biletul de calatorie se plateste un supliment. Acest supliment poate fi platit odata cu biletul si de multe ori include si rezervarea sau in unele cazuri, direct in tren, situatie in care pretul este mai mare. Pentru anumite trenuri de mare viteza, biletul de calatorie clasa 1-a include si o masa care este servita in timpul calatoriei.

TRENURILE HOTEL (Hotel Trains) Noua generatie de trenuri de noapte cunoscuta sub numele generic de "Trenuri Hotel" circula pe anumite rute in regim national si international. Confortul si facilitatile oferite sunt cu mult peste cele ale trenurilor de noapte conventionale, motiv pentru care se platesc tarife speciale. Trenurile cele mai cunoscute incluse in aceasta categorie sunt:

• City-Night Line care circula in Germania, Austria si Elevetia si au doua clase de confort: "De Luxe" ce ofera in cabina 2 paturi fixe (nu suprapuse ca la vagoanele conventionale), 2 fotolii, dus, toaleta si lavoar; "Comfort" ce ofera 2 paturi convertibile in scaune si lavoar.

• DB Night Train - aceste trenuri circula pe teritoriul Germaniei si sunt operate cu garnituri de tip Talgo;

• Trenhotel - aceste trenuri circula in Spania pe rute internationale intre Madrid si Paris sau Lisabona, Barcelona si Paris, Zurich sau Milano. Trenurile sunt de tip Talgo si cea mai buna clasa este cunoscuta sub denumirea de "Gran Clase". Clasa respectiva ofera dus si toaleta in fiecare compartiment.

Cum gasim trenul si vagonul cu care calatorim? In cele mai multe statii (gari) plecarile trenurilor sunt afisate pe panouri de hirtie (carton), in general de culoare galbena sau pe panouri electronice. Aceste liste cu plecarile trenurilor ofera date asupra orei, principalele statii in care opresc, si peronul unde este garat trenul pentru imbarcare.

Pe fiecare peron (platforma) din principalele gari Europene se gasesc panouri ce ofera detalii in legatura cu trenurile care gareaza la respectivele peroane. In general aceste informatii se refera la localizarea fiecarui vagon, destinatia acestuia si comfortul oferit. Deasemenea pe vagon poate fi vazut un semn pe care sunt indicate: numele trenului, principalele opriri si destinatia. Linga usa vagonului este atasata o eticheta sau semn ce indica numarul alocat vagonului (numar trecut si pe rezervarea dumneavostra). Clasa 1-a este individualizata in general printr-o banda galbena deasupra ferestrelor si usilor vagonului sau cu cifra 1 afisata linga usa sau ferestre.


InterRail Global Pass

Esti tanar si vrei sa ai parte de o vacanta plina de aventuri prin Europa? Normal, cine nu si-ar dori lucrul asta dupa un an de studiu sau de munca? Ce poate fi mai incitant decat sa mergi cu rucsacul in spate din tara in tara, sa cunosti oameni noi, sa vezi locuri noi, sa ai parte de experiente unice? Si de ce sa nu apelezi la o solutie care te scuteste si de multe cheltuieli de cazare, de exemplu? Cum? Simplu: noaptea poti dormi comod in vagonul de dormit in timp ce calatoresti iar ziua iti ramine libera pentru explorarea destinatiei aleasa.

Este foarte clar! Daca vrei sa calatoresti in Europa atunci trebuie sa o faci cu trenul si cu un InterRail Global Pass in buzunar.

Noul InterRail Global Pass este valabil pentru urmatoarele perioade:

· 5 zile de calatorie care se pot folosi intr-un interval de 10 zile calendaristice in mod flexibil, adica zilele de calatorie nu trebuie sa fie consecutive;

· 10 zile de calatorie care se pot folosi intr-un interval de 22 zile calendaristice in mod flexibil, adica zilele de calatorie nu trebuie sa fie consecutive;

· 22 zile de calatorie;

· 1 luna de zile;

Diferenta dintre cele doua tipuri de valabilitate poate fi comparata cu diferenta dintre, sa zicem, un abonament la o sala de intretinere (se poate opta pentru un abonament de 1 luna valabil in fiecare zi sau pentru un abonament de 10 zile valabil 1 luna, timp in care aveti acces la sala doar de 10 ori).

InterRail Global Pass este valabil pentru urmatoarele tari: Austria, Belgia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxembourg, Macedonia, Marea Britanie,Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Irlanda, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia.

Passul InterRail se poate procura cu 3 luni anticipatie.

 

 

 

 


Daca cele prezentate in aceasa pagina prezinta interes pentru dumneavoastra, va rugam contactati-ne!

Nume si prenume:
Telefon:
Mesaj: